Info

WIEDEEDHET
een voorstelling voor waarom-vragers

“Virtuoze ode aan de whodunnit”
“Een visueel en theatraal wondertje”
Lees de hele recensie van Wiedeedhet van de Theaterkrant

Wie is die geheimzinnige man achter het gordijn in de kamer? Van wie is deze portemonnee , waarom zit er een touwtje aan en waar leidt dat touwtje ons heen? Hoe komt die witte verf op de winterjas van de vader en waar is de moeder met de loden pijp naartoe? Is de buurvrouw wel echt een buurvrouw? En is de tennisleraar wel echt verliefd? En van wie is dit landhuis eigenlijk en is het wel echt? Mogen wij hier wel zijn? In een donkere kamer horen we een gil, het licht gaat aan en er ligt iemand op het kleed die -als niemand kijkt- opeens verdwijnt. Kortom, wie heeft wat gedaan en waaromwanneer en waar?

WIEDEEDHET is op een grappige manier spannend, raar en filosofisch. Want ook al denken wij doorgaans zeker te zijn van onze zaak is uiteindelijk niets wat het lijkt. Zelfs de voorstelling blijkt bij nader inzien anders dan dat de flyer beloofde. Een groot mysterie dus, een raadsel dat schreeuwt om een oplossing…

WIEDEEDHET gaat over vragen stellen en proberen die zelf te beantwoorden. Over goed opletten en verder kijken dan je neus lang is. Maar ook over accepteren dat er op sommige vragen geen antwoorden zijn.

Een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen Job Raaijmakers, René Geerlings en componist Wim Conradi. Eerder maakten zij Aap & Beer (Gouden Krekel 2012), Niet Huppelen! (Zilveren Krekel 2014), KLUCHT (2016) en FOEI (2018). Na KLUCHT wordt dit hun tweede genreonderzoek. Ze maken een eigen WhoDunnit geïnspireerd op The Mousetrap van Agatha Christie, de langstlopende theatervoorstelling ooit ter wereld.

https://www.bontehond.net/voorstellingen/wiedeedhet

Concept: Job Raaijmakers, René Geerlings
Regie René Geerlings
Compositie Wim Conradi
Spel Kim van Zeben, Job Raaijmakers, Joep Hendrikx en Anna Schoen
Lichtontwerp Remko van Wely
decor Marlies Schot
Kostuum Judith de Zwart
kap en grime Tessa Hornstra
Techniek Klim Nelissen, Iris Rodenburg
Productie Sanne Priem
Dramaturgie Judith Faas
Regieassistentie Millie Lijbers

Fotografie: Kamerich en Budwilowitz EYES2

Wiedeedhet

Deze voorstelling gezien in Almere afgelopen zondag. Wat een heerlijke spannende, grappige, en verrassende voorstelling. Zo fijn om weer in het theater te zijn en te genieten van deze acteurs en actrices die eindelijk weer mogen spelen. Echt een aanrader. Ga het zien. Een uur lang genieten en lachen.
CARIN (54 JAAR) OVER WIEDEEDHET
Geweldige voorstelling vanmiddag in Heerhugowaard! Grijp de volgende kans in Hoorn! Wiewashet? Misschien was ik het wel, of jij…
DANIELA (40 JAAR) OVER WIEDEEDHET
Alles klopt! prachtig spel, decor, kostuums, humor en een goed verhaal. Een grote aanrader.
MELISSA (35 JAAR) OVER WIEDEEDHET
Zondag 4 oktober waren wij in Cool Heerhugowaard om de voorstelling Wiedeedhet te bezoeken.
Wij hebben echt enorm genoten!
Het was supergoed geacteerd, met verrassende wendingen en mooie verwijzingen naar Cluedo, Miss Marple en inspecteur Poirot.
Onze bewondering voor jullie vier acteurs, knap hoe jullie zo snel van rol konden wisselen. En dank aan alle mensen achter de schermen, die ervoor gezorgd hebben dat jullie zo konden shinen.
Het heeft ons doen lachen en genieten, maar ook aan het nadenken gezet en onze eerste reactie was: Wie heeft het nu gedaan? 😉
Tot een volgende keer!
INGE EN SASJA (37 JAAR) OVER WIEDEEDHET

Jaar

2020