Info

Abel Nienhuis en Job Raaijmakers maakten in 2001 Abel en Job zijn lekker zichzelf, waarmee ze enkele weken succesvol in Amsterdam (Bellevue) speelden. Over hoe belangrijk maar onmogelijk het holle cliché is om jezelf te zijn. Regie Peter Blok.


[fragment]
Job
Eerste vraag:
Hoe heet je Ronald?
Kom op, het antwoord zit in de vraag!

Abel
Ronald?

Job
GOED! Stel jij jezelf eerst eens even lekker voor.

Abel
Ik ben open, houd van koken, impulsief, soms lekker gek, dol op uitdagingen, ben een gezelschapsdier, kan teder en romantisch zijn, heb geen kinderen, wel een hond en ik kan behoorlijk spontaan uit de hoek komen.

Job
Heel goed, heel mooi, heel erg raak, we hebben een goede te pakken, dat merk je meteen. Goed, Ronald, we gaan er met jou induiken. Op zoek naar de diepere Ronald. Je kent de spelregels?  … Mooi. Ik zou zeggen – ga naar het rad en geef er een enorme slinger aan.
… Nou kom op.

Abel draait aan een denkbeeldig rad

Job
Oei, dat begint niet echt goed.

Abel
Nee?

Job
Ronald, het pierebadje moeten we helaas overslaan, we duiken meteen het diepe in met‘Bekijk Jezelf Als De Ander’. Aan de hand van verhalen van vrienden, collegae en ex-vriendinnen hebben we een mooi beeld gekregen van jou. Nu is de vraag: hoe zie jij jezelf? En klopt dat met hoe jouw omgeving jou ziet! Concentreer je! Welke van de volgende eigenschappen is volgens jouw omgeving op jou van toepassing:
A) goed kunnen luisteren, en meevoelen met anderen
B) doorzettingsvermogen in moeilijke tijden
C) gevoel voor humor en relativering

Abel
Volgens mij allemaal wel… Eh, ja…moeilijk hoor. Misschien B ?


 

In 2008 maakten ze Abel en Job gaan het helemaal aan, over niet om de hete brei heen draaien maar staan voor wat je bent.

Onregelmatig werken ze samen.

Jaar

2008